Tast DO Tacoronte Acentejo

El 1992, l'anomenada Península d'Anaga, comarca situada al nord-oest de l'illa de Tenerife, es va convertir en la primera DO de les Illes Canàries. 
.
La superfície de vinya de Tacoronte-Acentejo se situa en terrasses en les pendents de les vessants nord i oest de la columna vertebral volcànica de Tenerife, i puja cap a les zones més estretes de l'est de l'illa.
.
La zona de cultiu pren el seu nom de dues de les ciutats de la vall, encara que el principal centre urbà és La Laguna. Les vinyes estan plantats en terres molt fèrtils, baixes en carbonats i sobre un subsòl d'origen volcànic. Es tracta de sòls molt permeables, rics en minerals, pobres en calç i amb abundant nitrogen, potassi i fòsfor. L'altitud de les vinyes, entre els 100 i els 1.000 metres, permet la plantació de gran varietat de raïm.
.
La influència de l'oceà Atlàntic atorga a aquesta cantonada de l'illa un clima humit i de temperatures suaus, amb boires i boires. És un clima bàsicament mediterrani, alterat per l'orientació de l'illa i el relleu, el que produeix una enorme varietat de microclimes. Els vents alisis són humits i temperats.
.
Les gelades són un fenomen meteorològic desconegut a l'illa, però les tempestes de calamarsa, els forts vents i alguns estius excessivament calorosos poden causar problemes.
.
Entre les moltes varietats de raïm que creixen a l'illa, cal destacar les autòctones, com Llistes negres, Gual o Negramoll, que es donen equilibradament al costat de varietats experimentals com Merlot, Piñor Noir o Tempranillo.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

D.O. Design by Insight © 2009